Laten groeien en bloeien.
Laten groeien en bloeien.

Mijn aanbod
Mijn kracht ligt in business development. Of, in mijn eigen woorden, mensen en organisaties laten groeien en bloeien. Met waardevolle vooruitgang als belangrijkste definitie voor groei. Mensgericht, passend en in de context.
Ik hecht er waarde aan betrokken te zijn. Idealiter is mijn ‘skin in the game’, zoals dat zo mooi heet. Dat maakt ook dat ik drie soorten diensten aanbied:

Adviseren en begeleiden van ondernemers die vastzitten of willen groeien

Met groei bedoel ik vooruitgang en een ontwikkeling richting een steviger fundament. Een omgeving waar meer energie ontstaat en er bestaansrecht is. Betrokkenen trots zijn op wat ze doen en daaruit primair het geluk halen. Daar voornamelijk op sturen. Soms investeer ik mee in de organisatie van de ondernemer. Zowel qua tijd als qua geld. Zoals mijn deelneming in www.DeOntwikkelstudio.com.

Gids voor verandermanagement en leiderschapsontwikkeling

Het begeleiden van verandervraagstukken bij organisaties, met de nadruk op implementatie van inclusieve strategie. Daarmee bedoel ik dat er zo goed mogelijk gebruik wordt gemaakt van de diverse talenten en vermogens van mensen binnen een organisatie. Er een breed draagvlak is voor verandering en alle lagen van de organisatie ook actief bijdragen in zowel de planvorming als de uitvoering. Ongeacht leeftijd, levensfase, functieverblijfsduur, geslacht of herkomst. Hiervoor werk ik nauw samen met GroupMapping, het allerbeste bureau in Nederland op dit gebied en waarmee ik al meer dan 15 jaar concepten deel. Sinds 1 oktober 2022 ben ik als Associate Partner aan www.GroupMapping.org verbonden.

Adviseur, coach, toezichthouder

Vanuit kennis en ervaring organisaties helpen in professionalisering, ontwikkeling en het onderhouden van een gezonde bedrijfsvoering. Dit doe ik door kennis en ervaring in te brengen die ik de afgelopen 20 jaar in meer dan 40 klantopdrachten heb opgedaan. Zoals bij PPC in de formele rol van commissaris, bij FC Utrecht als lid van een adviesraad en bij JPcars in een advies / director rol.

"Echt goed advies vraagt om onafhankelijkheid
en de oprechte intentie om de klant leidend te laten zijn”

“Paul onderscheidt zichzelf door zich niet alleen op het proces maar vooral ook op de mens kant te richten.”

Marloes van den Berg
Chief Sustainability Officer
Koninklijke Jaarbeurs

Programma directeur Jaarbeurs 3.0
Koninklijke Jaarbeurs

Faciliteren van de directie met betrekking tot het ontwerpen en ontwikkelen van één nieuwe Jaarbeurs visie, strategie en organisatie. Met als doel vier grote organisatieonderdelen naar één juridische structuur te integreren. Vervolgens de adviesaanvraag opgezet en de directie begeleid in dit proces richting de OR en medewerkers. Parallel aan de nieuwe structuur mede leiding gegeven aan het implementeren van een efficiëntere organisatie met een structurele reductie in kosten (8 mln). Het inrichten van ‘het nieuwe werken’ en de introductie van nieuwe klantportalen waren hierin belangrijke bouwstenen. Vervolgens als programma directeur aangesteld voor de verdere implementatie van het Jaarbeurs 3.0 programma.

Gun ook jouw organisatie de mensgerichte aanpak van DINP.

Bel gerust gelijk even.

dinp. Organisatieontwikkeling met een menselijke maat.

Ook iets voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op.